Sy eller köpa lucia-linne?

Snart dags att fira Lucia. Då krävs det kanske både lucia-linne och stjärngosselinne. Dessa är enklast att köpa faktiskt, färdiga. Men är det så att du står hemma, någon dag innan bara och inser att de du har hemma är för korta eller att du saknar helt och affärerna är stängda, då går det att lösa!

Det första tipset är om du inte har ett linne alls. Då kan man ta ett vanligt vitt lakan, vika det på mitten, klippa en liten halvcirkel som huvudet kan gå igenom. Sedan sy på sidorna, två enkla sömmar upp till armhålorna så armarna får plats att komma ut.

Upptäcker du att lucia- eller stjärngosselinnet är för kort, så kan du använda lakanet på ett annat sätt, nämligen genom att lägga till en bit på linnet. Klipp ut det extratyg du behöver, och sy fast det i änden på linnet längst ner. Om man inte har en symaskin kan man sy med nål och tråd, men tänka på att fästa det så gott man kan. 

 

11 Dec 2019

Jag är en tjej med en enorm passion för barnkläder. Jag har själv ett barn här hemma, en liten flicka på tre år, men intresset för barnkläder föddes långt innan hon. Givetvis är det underbart att få leva ut mina drömmar varenda dag och klä min lilla pussgurka i allsköns vackra små kläder. Jag köper och säljer en del med barnkläder och ibland skapar jag dessutom egna kreationer. Andra gånger förvandlar jag gamla kläder till nya barnkläder. Jag tror på hållbara lösningar och försöker hålla mig till att handla second-hand eller åtminstone Fair Trade och ekologiskt. Ibland gör jag undantag förstås.

Den här bloggen handlar om mitt intresse för barnkläder. Jag delar med mig av allt möjligt - från tips och tricks till DIY-hacks och inspirerande videoklipp.