Hålla sig frisk med Manukahonung

Det finns en särskild honung, som heter Manukahonung. Den produceras i Nya Zeeland av bin som pollinerar Manukabusken. Busken innehåller ämnet metheylglyoxal, kallat MGO. Denna honung har en stark antibakteriell verkan, just på grund av dess höga halt av MGO. Detta ämne bildas i naturlig form, i blommans nektar. Idag finns olika sorter att välja på, jämför dem på skonhetsguiden för att hitta den som passar dig. 

Bra mot förkylningar och annat

Nu under vintern är det många av oss som blir förkylda. Då kan det vara smart att satsa på just Manukahonung. Det anses effektivt för att förebygga och motverka förkylningar, men denna dunderhonung är även användbar inom flera områden.

Manukahonungen äts som den är, 1–2 teskedar dagligen. Det går även använda i mat och dryck.

Utöver att denna honung kan förebygga och motverka förkylningar så har den även andra bra egenskaper. Bland annat går det att använda på sår och brännskador. Det eftersom den har sårbehandlande egenskaper och renar sår bra. 

För dig som tränar ofta och hårt kan manukahonung ätas som mellanmål innan träning. Honungen innehåller mycket antioxidanter och stärker immunförsvaret samt förebygger inflammationer och infektioner.

Manukahonung sägs  även  hjälpa till att lindra tarmproblem som IBS, samt även magsår, magknip, förstoppning och inflammation i mage och tarm.

Honungen går även att använda som hudvård då den är bra på det vis att den återfuktar effektivt och innehåller mycket B-vitamin. Manukahonung har också visat sig vara effektivt vid hudbesvär såsom akne och eksem.

22 Dec 2020

Jag är en tjej med en enorm passion för barnkläder. Jag har själv ett barn här hemma, en liten flicka på tre år, men intresset för barnkläder föddes långt innan hon. Givetvis är det underbart att få leva ut mina drömmar varenda dag och klä min lilla pussgurka i allsköns vackra små kläder. Jag köper och säljer en del med barnkläder och ibland skapar jag dessutom egna kreationer. Andra gånger förvandlar jag gamla kläder till nya barnkläder. Jag tror på hållbara lösningar och försöker hålla mig till att handla second-hand eller åtminstone Fair Trade och ekologiskt. Ibland gör jag undantag förstås.

Den här bloggen handlar om mitt intresse för barnkläder. Jag delar med mig av allt möjligt - från tips och tricks till DIY-hacks och inspirerande videoklipp.