Fixa en skattjakt med era barn

Idag är det inte ovanligt att barn sitter inne, framför en surfplatta eller tv, eller dator. Det är bra att försöka få ut dem i naturen. Det kan man göra genom att ordna kul aktiviteter som får dem att vilja delta. Att komma ut i skog och mark är inte fel, både för vuxna och barn. Att göra en skattjakt kan vara ett bra sätt att få barn att aktivera sig utomhus. Vill du verkligen engagera dem, köp en metalldetektor så kan ni vara sakletare. Eller så gömmer du en massa egna skatter ute som de kan leta upp. 

Anpassa skattjakten

Det är bra att anpassa skattjakten efter de barn som ska vara med samt vad det är för väder eller årstid. Är det små barn så kan det räcka att vara i er egen trädgård, annars kan ni ta en tur ut i skogen. Att ordna skattjakt är enkelt, och kan göras med ledtrådar, gåtor, bilder, utmaningar med mera. Är barnen äldre så kan du göra det klurigare. Gräva ner saker som de kan leta efter med hjälp av en metalldetektor. 

Kanske du kan hitta på en berättelse som hör samman med jakten, att en pirat eller nån har gömt den och varför. 

Se även till så att det finns en eller flera roliga skatter för barnen att hitta, så att de känner att det var värt att leta efter den. Det kan vara godis eller annat som de tycker om. 

16 Dec 2020

Jag är en tjej med en enorm passion för barnkläder. Jag har själv ett barn här hemma, en liten flicka på tre år, men intresset för barnkläder föddes långt innan hon. Givetvis är det underbart att få leva ut mina drömmar varenda dag och klä min lilla pussgurka i allsköns vackra små kläder. Jag köper och säljer en del med barnkläder och ibland skapar jag dessutom egna kreationer. Andra gånger förvandlar jag gamla kläder till nya barnkläder. Jag tror på hållbara lösningar och försöker hålla mig till att handla second-hand eller åtminstone Fair Trade och ekologiskt. Ibland gör jag undantag förstås.

Den här bloggen handlar om mitt intresse för barnkläder. Jag delar med mig av allt möjligt - från tips och tricks till DIY-hacks och inspirerande videoklipp.