Vikten av att välja rätt barnvagn

Något som är bra att skaffa redan under graviditeten, det är en barnvagn. Men hur väljer man då rätt barnvagn? Det är inte fel att jämföra olika barnvagnar och det kan du göra på bastitest24. En barnvagn ska vara säker, bekväm för barnet så väl bekväm att köra för dig. Idag finns det en massa olika modeller. Det finns till exempelvis det som kallas för duovagn. De är rätt bra, eftersom de kommer med ett chassi där det är en separat liggdel och sittdel. Fördelen med den vagnen är att den går att använda från det att barnet är nyfött upp till cirka 3 års ålder. Samma sak gäller det som kallas för kombivagn. Den har även två olika delar och kan användas upp till 3 års ålder. 

Andra typer av barnvagnar

Om du har ett syskon så kan en sykonvagn vara bra, då det går att ha barn i två olika åldrar i en sådan. Om du ska ha tvillingar, då kan det vara bra att ha en tvillingvagn. Utöver dessa vagnar finns det även sittvagn, eller sulkys, som främst är för större barn som kan sitta själv. Sedan finns det även enklare varianter av resevagnar, som är smidiga att ta med på resan och på flyg med mera. 

Det är bra att börja med en barnvagn där barnet kan ligga ner och att det går att sedan ställa om så att de kan sitta när de blir äldre. Sedan satsa på en sittvagn eller en sulky.

16 Apr 2021

Jag är en tjej med en enorm passion för barnkläder. Jag har själv ett barn här hemma, en liten flicka på tre år, men intresset för barnkläder föddes långt innan hon. Givetvis är det underbart att få leva ut mina drömmar varenda dag och klä min lilla pussgurka i allsköns vackra små kläder. Jag köper och säljer en del med barnkläder och ibland skapar jag dessutom egna kreationer. Andra gånger förvandlar jag gamla kläder till nya barnkläder. Jag tror på hållbara lösningar och försöker hålla mig till att handla second-hand eller åtminstone Fair Trade och ekologiskt. Ibland gör jag undantag förstås.

Den här bloggen handlar om mitt intresse för barnkläder. Jag delar med mig av allt möjligt - från tips och tricks till DIY-hacks och inspirerande videoklipp.