Flytta med barn

Ska ni flytta? Om ni har barn, så gäller det att kan förbereda barnet på hela flyttprocessen. Hur barn reagerar beror så klart på deras ålder. De allra yngsta brukar inte tycka det är så svår att flyta, medan äldre barn, som fått vänner där de bor, går i skolan i ett område de känner till kan tycka det känns svårare. Det är viktigt att förbereda barnet så gott det går utifrån ålder, behov, förståelse och utvecklingsförmåga. Sen kan det ju så klart även kännas spännande. Det viktiga är att låta barnen tidigt vara involverade i flytten samt kanske vara med och packa. Om ni behöver hjälp med själva flytten, så kan det vara smart anlita en flyttfirma i Södertälje till exempel.

Låt barnen vara med och planera

För lite större barn är det viktigt att få veta när saker och ting ska ske. Så berätta för barnet om flyttplanerna så fort de blir konkreta. Då får de tid på sig att förbereda sig. Se även till att besöka skola eller dagis redan innan. Det kan vara bra om barnet får hälsa på sina nya klasskamrater och läraren. Det kan även vara bra att låta barnet vara med och få inreda sitt nya rum, och exempelvis få välja färg till väggarna i rummet. Glöm inte att flyttstäda den gamla bostaden bara, ni kan få städhjälp via Flyttstädsödertälje.nu.

Tips till dig som ska flytta:

  • Informera barnet om flytten tidigt i processen
  • Bekanta er med det nya området
  • Ta ordentligt avsked av det gamla
  • Låt barnet vara med och möblera sitt eget rum
  • Hjälp barnet med att hålla kontakten med sina gamla vänner
  • Acceptera att barnet tycker flyttprocessen är jobbig.
  • Låt det ta lite tid, men ha en backup-plan om barnet absolut inte finner sig till rätta
13 Aug 2020

Jag är en tjej med en enorm passion för barnkläder. Jag har själv ett barn här hemma, en liten flicka på tre år, men intresset för barnkläder föddes långt innan hon. Givetvis är det underbart att få leva ut mina drömmar varenda dag och klä min lilla pussgurka i allsköns vackra små kläder. Jag köper och säljer en del med barnkläder och ibland skapar jag dessutom egna kreationer. Andra gånger förvandlar jag gamla kläder till nya barnkläder. Jag tror på hållbara lösningar och försöker hålla mig till att handla second-hand eller åtminstone Fair Trade och ekologiskt. Ibland gör jag undantag förstås.

Den här bloggen handlar om mitt intresse för barnkläder. Jag delar med mig av allt möjligt - från tips och tricks till DIY-hacks och inspirerande videoklipp.