Barn och sjukhus hör inte ihop

Ett barns uppväxt ska vara fyllt av lek, värme, sol, sommar och massor av bus. Men så blir det inte för alla barn i Sverige. Det skär i mitt mammahjärta när jag tänker på de barn som varje år blir sjuka och måste ligga länge i en vårdsäng medan deras föräldrar slits mellan hopp och förtvivlan. Barn och sjukhus ska inte höra hop på något sätt, men jag vet att de får bra vård när de faktiskt blir sjuka. 

Jag är lyckligt lottad

Jag har aldrig behövt sitta vid mitt barns sida och undra hur det kommer att gå. Jag har aldrig hållit handen och kysst pannan på mitt barn och undrat om det är sista gången. Jag har haft tur, och barnen har framför allt haft tur att de fått lov att vara friska. De har på sin höjd legat på en brits för en undersökning och det är då inte för att de varit sjuka utan för att det ingår i planen för alla barn i landet. 

Hur gör man för att orka?

Jag har vänner som haft barn på sjukhus, med ganska allvarliga sjukdomar, och de har alltid varit väldigt öppna med sina känslor. Jag tror att det är en viktig del i processen. Om ens barn är sjuk så är det lättare att orka med om man kan dela det med andra vuxna. Så om du har sjuka barn, bär det inte ensam. Prata med de omkring dig så orkar du mer. 

29 Aug 2020

Jag är en tjej med en enorm passion för barnkläder. Jag har själv ett barn här hemma, en liten flicka på tre år, men intresset för barnkläder föddes långt innan hon. Givetvis är det underbart att få leva ut mina drömmar varenda dag och klä min lilla pussgurka i allsköns vackra små kläder. Jag köper och säljer en del med barnkläder och ibland skapar jag dessutom egna kreationer. Andra gånger förvandlar jag gamla kläder till nya barnkläder. Jag tror på hållbara lösningar och försöker hålla mig till att handla second-hand eller åtminstone Fair Trade och ekologiskt. Ibland gör jag undantag förstås.

Den här bloggen handlar om mitt intresse för barnkläder. Jag delar med mig av allt möjligt - från tips och tricks till DIY-hacks och inspirerande videoklipp.