Att det kan vara så roligt med vatten

Barn och vatten, det hör samman på något sätt. Barn älskar att leka i vatten, för det mesta. Det spelar ingen roll om det är att springa genom vattenspridaren i trädgården om sommaren, eller plaska i sjön, eller hoppa i vattenpölar på hösten. Nu har jag sett att det kommer fler och fler lekplatser med vatten intregrerat, läs mer här. Det är ju rätt smart att dessa finns, så att alla kan ha nytta av dem samt roa sig. Vi har inte en sådan tyvärr där vi bor, men det kanske kommer. Tills dess får vi roa oss på andra sätt, både med och utan vatten. Vi har ju en fantastisk annan lekplats nära oss.

Bra med simkunskaper för barn

Barn och vatten är bra, men det gäller även att de kan simma, för om de kommer ut på djupt vatten, så kan det bli farligt om de inte kan det. Det går ju att själv tidigt se till att barnen lär sig hantera vatten, genom att öva i badkaret med mera. Sedan finns det babysim så väl som att de kan gå på simskola då de blir äldre. Det är allt för många vuxna som inte kan simma idag, alls, tyvärr. Men det finns faktiskt simskola för dem med. Det gäller bara att våga ta tag i det och gå på det. Att kunna simma är ju en livsviktig kunskap som alla bör ha, både stora och små. 

16 Oct 2020

Jag är en tjej med en enorm passion för barnkläder. Jag har själv ett barn här hemma, en liten flicka på tre år, men intresset för barnkläder föddes långt innan hon. Givetvis är det underbart att få leva ut mina drömmar varenda dag och klä min lilla pussgurka i allsköns vackra små kläder. Jag köper och säljer en del med barnkläder och ibland skapar jag dessutom egna kreationer. Andra gånger förvandlar jag gamla kläder till nya barnkläder. Jag tror på hållbara lösningar och försöker hålla mig till att handla second-hand eller åtminstone Fair Trade och ekologiskt. Ibland gör jag undantag förstås.

Den här bloggen handlar om mitt intresse för barnkläder. Jag delar med mig av allt möjligt - från tips och tricks till DIY-hacks och inspirerande videoklipp.